3D-s grafikai megjelenítő alkalmazás

3D-s grafikai megjelenítő alkalmazás

Adatvizualizacio - ITware

Ügyfelünk különböző gazdasági kimutatások és összefoglalók készítésével foglalkozik, amiket partnereik számára tesznek elérhetővé. Iparágvezető megoldásaikkal segítik ügyfeleiket a legjobb befeketetés kiválasztásában. Felmerült bennük az igény, hogy
 • egy interaktív webes 3D riportot jelenítsenek meg a honlapjukról,
 • ami könnyedén elérhető és áttekinthető,
 • magas színvonalú értéket képvisel ahhoz, hogy széles körben is promótálják.
Ügyfelünk egy látványos grafikus ábrázolást kért , amely tartalmazza róluk és a működésükről a legfontosabb információkat és az adatokat.  A mai világban, ahol információk sokasága elérhető, nagyon fontos, hogy olyan formában tudjuk feldolgozni, amely könnyen értelmezhető, és tényleg csak a legszükségesebb adatokat tartalmazza.
Ezzel az adatvizualizációval látványosan és érthetően tudják bemutatni, hogy milyen területeken tudnak döntéstámogató szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleik számára. 

Adatvizualizacio_digitalizacio

Szakmai kihívás:

Egy nagyon látványos marketingesek és designerek által tervezett videót kaptunk, ami felölelte az alap funkcionalitásokat és megmutatta azt a szín- és formavilágot a funkcionalitáson túl, amit meg kell valósítani. Ezen kívül egyéb specifikációt nem kaptunk és főként a vállalat business-oldali szakértőivel tudtunk egyeztetni.

A feladat az volt, hogy a kapott videónak teljesen megfelelő javascript design-t valósítsunk meg, ami telefonokon is jól működik, és az interaktív felületek és vezérlés modern UX megoldásokkal történjen.

Ezen túl 3D-s, körbejárható, módosításokra azonnal és gyorsan reagáló, árnyékokkal és látványos designelemekkel tűzdelt riportot kellett összerakni.

MSCI 3D grafikai megjelenítő

Megoldásunk:

A munka a videók kielemzésével és az üzelti oldallal való megbeszélésekkel kezdődött, majd egy vázat raktunk össze, ami megmutatta, mi hogyan fog működni és előhozta a megbeszélendő illetve megoldandó feladatok széles körét.

Bevezettünk a felületre egy az oldalak közötti haladást elősegítő navigációs eszközt, – breadcrumb-ot – ami jó döntésnek bizonyult és bármely oldal könnyen elérhető lett ezáltal. A UX megoldásokhoz saját tapasztalatainkra, hasonló alkalmazások megoldásaira valamint a megrendelővel közös ötletelésekre hagyatkoztunk. Egy-egy megvalósítást tesztalanyokon próbáltunk ki. A 3D megoldásokat házon belüli szakértőnk segítségével valósítottuk meg, sikerült a kezdeti szakadozó renderelést is felgyorsítani úgy, hogy élvezhető legyen a működés.

Már a kezdetektől paraméterezhetőre építettük fel a rendszert, azon pontokon, ahol kritikus volt, meghatároztunk minimum- és maximum megjeleníthető elemszámot, szükség esetén megjeleníthető szélsőértékeket is. Külön design megoldásokat dolgoztunk ki a szövegmegjelenítésre, hogy a megadott specifikációs videóhoz teljes mértékben igazodjon. Igy használtunk különféle hajlításokban és ütemekben megjelenő szövegeket, amihez már létező javascript megoldásokat is igénybevettünk.

A fejlesztést agilisen, heti sprintekben végeztük, mert fontos volt a gyakori visszajelzés.

A tesztelést manuálisan végeztük, a tesztelés alapja a video-specifikáció, valamint az ebből készült user story-k voltak.

ITware feladatai

 • Projektvezetés, stratégiai projektirányítás
 • Üzleti elemzési munka
 • UX design
 • 3D programozás
 • Design
 • Architektúra közös kialakítása a megrendelővel
 • Technológiai döntések
 • Webes felhasználói felület fejlesztés
 • Integráció háttérrendszerekkel

Technikai leírás

A riportoló rendszer egy főként Javascript nyelven írt webes alkalmazás, melynek alapját a következő technológiák és szofverek szolgálják:

 • Javascript
 • REST – JSON
 • Liferay framework

Végeredmény

Az elkészült rendszerrel sikerült egy interaktív reszponzív gyorsan és könnyen használható paraméterezhető webes riport-megjelenítőt kidolgoznunk, ami jól teljesít a különféle böngészőkön.

Jövőbeli tervek

 • Tervben van a reporting rendszer további bővítése újabb megoldásokkal
 • Elképzelhetőnek tartja az ügyfél – a látványos megjelenés miatt – hogy a riport nemcsak egy intaraktív riport lesz a jövőben, hanem egy interaktív kommunikációs felület az ügyfeleivel

Tech Stack: Javascript, REST, JSON, Agile, SCRUM, 3D, Graph

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.