MI a HR területén – Innovatív toborzási ötletek

11 terület, ahol a mesterséges intelligencia segítheti a HR munkáját

HR megoldások mesterséges intelligenciával

 

Az emberi erőforrás egy támogató terület, amely minden vállalat életében jelen van, és egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel az alkalmazottak egyre kritikusabb erőforrássá válnak. Hagyományosan HR kevésbé digitalizált, és az adatvezérelt alkalmazások a legtöbb esetben még korai szakaszban vannak, ami egyszerre jelent lehetőséget és hátrányt is. Mostanában az „emberek elemzése” (people analytics) nagyon aktuális témává vált, ennek vizsgálatára közeljövőben várhatóan több megoldás is megjelenik majd a piacon.
Javasolt tech stack: Linux, Python (Anaconda), Scikit-learn, NLTK, gensim, TensorFlow, PyTorch

 

Termékötletek toborzáshoz

Öt innovatív toborzási ötlet a legtehetségebbek megtalálásához:

Álláspályázási asszisztens a jelölteknek

Chatbot a jelentkezés megkönnyítésére. Személyre szabott karrierbeszélgetésekbe vonja be a jelölteket, és ajánlja a számára legmegfelelőbb pozíciókat, esetleg chatbot-alkalmazás formájában, opcionálisan interjúk ütemezésével; FAQ.

Toborzási asszisztens toborzóknak

Digitális eszközök a jelöltajánlásokhoz, elfogultság nélküli előrejelzések a legalkalmasabb jelöltekkel kapcsolatban, továbbá az alkalmasságról, teljesítményről és a munkavállalók elkötelezettségéről a tényleges felvétel előtt. Alternatív jelöltek összehasonlítása és értékelése a megfelelő kiértékelési pontszámokkal. Jelöltek előszűrése intelligens információkinyeréssel önéletrajzokból és más írásbeli vagy akár szóbeli forrásokból.

Digitalizált interjúk

Félig vagy teljesen automatizált interjúk lefolytatása mind az interjúalanyok, mind pedig (félautomata megoldások esetén) a humán interjúztatók értékelésével. Intelligencia, arckifejezések, beszédminták, viselkedési és egyéb személyes tulajdonságok elemzése.

Az elutasított jelöltek nyomon követése

Az elutasított pályázók későbbi státuszainak - foglalkoztatás, nyilvános karrier, szakmai eredmények - gyakori utólagos ellenőrzése visszajelzést adhat a felvételi döntéshozatal minőségéről.

Toborzási asszisztens toborzóknak

Digitális eszközök a jelöltajánlásokhoz, elfogultság nélküli előrejelzések a legalkalmasabb jelöltekkel kapcsolatban, továbbá az alkalmasságról, teljesítményről és a munkavállalók elkötelezettségéről a tényleges felvétel előtt. Alternatív jelöltek összehasonlítása és értékelése a megfelelő kiértékelési pontszámokkal. Jelöltek előszűrése intelligens információkinyeréssel önéletrajzokból és más írásbeli vagy akár szóbeli forrásokból.

recruit-analyzing-candidates

Termékötletek más HR területekhez

Hat innovatív módszer annak megértéséhez, hogyan teheti jobbá az alkalmazottak életét, enyhítheti a stresszt, és olyan juttatásokat kínálhat, amelyek igazodnak a munkatársak igényeihez.

HR általános asszisztens

Chatbot az alkalmazottak belső HR-vonatkozású általános kérdéseinek megválaszolására.

Onboarding eszköz

Egy olyan “asszisztens”, amely képes az újonnan felvett alkalmazottakat evezetan ivállalati élet mindennapjaiba, lehetőség szerint személyre szabott tanulási programmal, ajánlásokkal, az iroda és környezete megismertetésével.

A vállalat valós idejű betekintése

Naprakész információk gyűjtése a vállalatrólm termékeiről, szolgáltatásairól, a piacról és a munkavállalói érzelmekről.

Coaching

Karrierút összehangolása a munkavállaló és a team manager által meghatározott célokkal; pozícióajánlás a meglévő készségek és az egyeztetési lehetőségek alapján; skill menedzsment (hiányosságok, ajánlások), motiváció, elkötelezettség meghatározása, potenciális mentorok vagy szakértői csoportok azonosítása.

Tudásmenedzsment

Kollektív információs rendszer a múltbeli projektekről és eredményekről az alkalmazottak számára. Milyen tudásunk és tapasztalatunk van egy új eladattal kapcsolatban? Ki a legalkalmasabb erre a munkára? Milyen megoldásaink voltak a múltban hasonló feladatok kapcsán?

Lemorzsolódás előrejelzése

Az alkalmazottak távozási hajlandóságának előrejelzése, különösen kulcsszereplők vonatkozásában olyan tényezők alapján, mint az érzelmek és munkaaaktivitás elemzése.

Hozzáadott értéke a mesterséges intelligencia használatának : a nem toborzással foglalkozó HR területek automatizálása és egyszerűsítése

 

Szeretne további további cikkeket olvasni mesterséges intelligencia témakörben?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.