FLEETware :: Flottakövetés

A FLEETware járműkövető rendszer a legmodernebb technológiákat alkalmazza, használatával a céges flotta minden járműve a nap 24 órájában megfigyelhető és nyomon követhető. A járművek kihasználtságában, illetve a felhasználásukban bekövetkezett hatékonyság javulása a cég profittermelő képességének növekedését eredményezi. Az áttekinthető flottakezelés és járműkövetés mellett a rendszer alkalmazásának további előnye, hogy a járművezetők és a járműfelhasználások ellenőrizhetősége nő.
Az alkalmazás olyan böngésző független, ergonomikus felhasználói felülettel rendelkezik, amely Google Maps térképes felületekkel lett integrálva. Rendszerünket a maximális teljesítmény érdekében modulárisan alakítottuk ki és külön figyelmet fordítottunk rá, hogy az összes napjainkban használt web böngésző alkalmas legyen a FLEETware futtatására, így ügyfeleink a jól megszokott környezetükben használhatják a szolgáltatásunkat.

Járművek térképes nyomon követése

Rendszerünk egy Google Maps alapú térképet használ, amelyen lehetőséget biztosít az egyes járművek és járműcsoportok követésére. A felhasználó rendelkezik a teljes Google Maps alapfunkcionalitással, mint például a váltás a térképes vagy műholdas nézet között, a kicsinyítés-nagyítás és a címkeresés. A térképen követett objektumokról első pillantásra látható, hogy mozgásban vannak-e, a felugró ablakok segítségével pedig változatos információk érhetőek el, mint a GPS koordinátái, pillanatnyi sebessége, szenzorok adatai és az adatok utolsó frissítésének időpontja.

Alkalmazásunk rendelkezik telemetrikus adatmegjelenítő réteggel, mely lehetővé teszi a felhasználó számára a kilométeróra, sebesség, gyorsulás és gyújtás grafikonok akár egyidejű megtekintését, valamint az adott objektumhoz tartozó menetlevelek elkészítését, illetve tachográf előállítását.

Szenzoradatok és riasztások küldése

Az áruszállítás közben a jármű rakterében, vagy egyéb felületén elhelyezett szenzorok adatait a FLEETware feldolgozza és riasztást küld, amennyiben ezek az értékek nem a megfelelő tartományban találhatóak. (pl. raktérhőmérséklet, raktérnyitás menet közben stb.) Ezek a riasztások e-mailben vagy SMS-ben kerülnek elküldésre előre meghatározott e-mail címekre vagy telefonszámokra.

Adatbázis-kezelés

Lehetőség van személyek (sofőrök) rendszerbe való felvitelére, és elérhetőségeik megadására, illetve hivatali és magánút megkülönböztetésére és elektronikus sofőrazonosításra. A rendszerben regisztrált járművekhez is különféle adatokat rendelhetünk, mint például a rendszám, forgalmi engedély adatai, járműkategória, járműtípus, motorszám, tank kapacitás, valamint maguk a járművek is különféle csoportokba sorolhatóak, ami megkönnyíti a flotta átláthatóságát.

A felhasználó a térképen kijelölhet nem mozgó, stabil referenciapontokat (POI), melyeket rendezett csoportokba szervezhet, ezek lehetnek a vállalat számára fontos helyek, például szállítási címek, raktárak, garázshelyek, töltőállomások vagy akár a cég telephelye.

Pozicionálás

Lehetőség van historikus pozícióadatok és riasztások megjelenítésére, mely adatok megjeleníthetőek, illetve exportálhatóak táblázatos formában. A térképen való megjelenítés esetén az ott megjelenített objektum mozgása visszajátszható. A kilométer kimutatás funkció segítségével adott járművek adott időtartományra vonatkozó kilométer értékeit, míg az útvonal kimutatás funkció segítségével adott járművek adott időtartományra vonatkozó megtett útvonalai kérhetők le.

Geofencing

A Geofencing funkció lényege, hogy a rendszer előre meghatározott területről való kilépések, vagy a területre való belépések esetén riasztást ad meghatározott e-mail címre vagy telefonszámra. A riasztási területeknek megfelelő riasztási események is megtekinthetőek a flotta webfelületén, ahol egy lista készül a riasztási eseményekről. Ezen funkció segítségével azonnal észlelhető, ha például illetéktelenek a vállalat járművével elhagyják a telephelyet.

Menetlevél

A rendszer képes menetlevelek létrehozásárahttps://www.fleetware.hu/szemelyauto/, melyek adattartalma állítható. A rendszer által nem elérhető adatok a menetlevélen a felhasználó által tölthetők ki (szervezeti azonosító, teherbírás, fogyasztási norma, együtt utazók adatai, rakomány megnevezése, súlyozás értéke). Az elkészült menetlevél egy PDF formátumú fájlba menthető el, ami később könnyen kinyomtatható.

Jogosultságkezelés

Rendszerünk minden olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, melyet a jelenlegi ipari szabvány megkövetel. Kizárólag érvényes felhasználónévvel és jelszóval érhető csak el, valamint ehhez egy időkorlát is beállítható. A felhasználókat a rendszergazda hozhatja létre. A felhasználónév és a jelszó csak a rendszerszerveren van tárolva és a jelszavak az adatbázisban titkosítva szerepelnek, így illetéktelen nem férhet hozzájuk. Azok a felhasználók, akiknek bizonyos számú próbálkozás után sem sikerült bejelentkezniük, blokkolásra kerülnek. Minden bejelentkezési periódus egy meghatározott idő eltelte után véget ér, és a rendszer újra kéri a bejelentkezési információkat. Mivel a rendszer nem URL alapú, ezért nem lehetséges az oldal elérése az URL böngészőbe történő bemásolásával.

Kimutatások

Alkalmazásunk segítségével változatos kimutatások készíthetők a megtett útvonalakról és a követett járművek statisztikáiból. Ilyenek lehetnek például a járművenként megtett kilométerszám, jármű által teljesített útvonalak listája, különféle szenzoradatok. Rendszerünk tárolja a beépített eszközök által küldött adatokat, így historikusan megtekinthetőek a járművek pozícióadatai és az általuk küldött riasztások.

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.