Gyökeres változások az MI hatására az agáriumban

Digitalizácio és Mesterséges intelligencia mezőgazdaságban
A Digitális Jólét Nonprofit Kft. szervezésében a hazai kis- és középvállalkozásoknak lehetősége nyílt megismerni olyan digitalizációs technikákat, amivel növelhetik hatékonyságukat. Ezeken a workshopon lehetőséget kaptak az élelmiszer ágazat szereplői, hogy találkozhassanak egymással, hasznos információkat cseréljenek. A rendezvénysorozat 2. részében 6 különböző mezőgazdasági projekten keresztül mutatták be az előadók, miért ideális alkalmazási terület az agrárium a mesterséges intelligencia számára.
Biró Attila, az ITware üzletfejlesztési vezetője második előadása során japán és hazai projekteken keresztül mutatta be az agrár digitalizációs trendeket.  Számos gyakorlati példán ismertette, hol és hogyan használják az adatokat, miben tud segíteni már ma az élelmiszeripari vállalatoknak az MI. Gyümölcsöző megoldásokat láthattak a résztvevők a gomba és egyéb növénytermesztéssel foglalkozó partnereinknél.

Előadásának fókuszpontja a digitalizáció lépéseinek bemutatása volt.  Adatgyűjtés fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve a mezőgazdasági gépek működési-, termelési adatainak értékét. Ennek segítségével csökkenthető a hibák száma és optimalizálható a termelés is. Ügyfeleink elmondása szerint számos probléma merülhet fel a szemmel nem érzékelhető hibák következtében.

Ezen felül a különböző szenzoros, mérési adatok okosan történő felhasználásának jelentőségét és lehetőségeit ismertette a gombatermesztés és komposztkészítés nézőpontjából.  Az ipari automatizáció és mesterséges intelligencia megoldások megkönnyítik és átláthavá teszik a munkafolyamatokat. Előadása során különleges példákat is hozott a távoli Japán mezőgazdaságból, illetve magyarországi példaként az ipari automatizálás területéről.

Ipari automatizalas

A rendezvényen résztvevő vállalatok képviselői olyan hasznos és érdekes kérdéseket feszegettek, mint a nyitottság a robotizálásra és emberek helyettesítésére. A robotizáció során érdekkonfliktusok alakulhatnak ki, ami miatt hátráltatják egyes dolgozók a digitalizációt. A leggyakoribb kérdés ügyfeleink és a résztvevők között is a helyes adat gyűjtése, amihez néhol bizony gyökeresen át kellett alakítani a meglévő folyamatokat a siker érdekében.
Szeretne többet megtudni arról, hogyan segíthet az Ön vállalatának is a digitalizáció, mesterséges intelligencia?  Beszélgessünk a precíziós gazdálkodás adta lehetőségekről, találkozzunk személyesen májusban a PREGA-n, az ország egyik legnagyobb agrárkonferenciáján.
Kérdése van? Szeretné megnézni az elődást? Szívesen elküldjük a rendezvény felvételét.  Keressen minket elérhetőségeinken az ITW_sales@itware.hu email címen vagy hívjon minket +36 (1) 463-0620 telefonszámon.és örömmel segítünk az Ön vállalatának is  automatizált folymatok létrehozásában.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.