Mérésiadat-menedzselő megoldás bevezetése

Mérőolvasó rendszer alkalmazás

A projekt célja egy másfél millió elektromos mérőóra adatait kezelni képes rendszer kialakítása az osztrák áramszolgáltató, az MVN számára.

A rendszer feladata nem csupán az adatok gyűjtése, feldolgozása, hanem a mérőórákkal kapcsolatos üzleti folyamatok kezelése, mint: mérőóra kitelepítése, cseréje, konfigurációjának állítása, távolról történő vezérlése.

Az okosmérőóráknak az adatait ez a rendszer dolgozza fel. Ennek segítségével a leolvasás megszűnik, visszaélés is kizárható. Ezen felül ezek az órák több adatot szolgáltatnak, mint a hagyományos, 15 percenként lehívható, távolról lekapcsolható, 2 hónapra visszamenőleges adat is lekérhető, illetve a teljesítmény is szabályozható.

Elektromos mérőóra adat feldolgozó rendszerrel egy olyan okosmérő infrastruktúra épült ki, amivel ügyfelünk nagyobb energiahatékonysággal működtetheti majd a villamosenergia-hálózatot. A tervek szerint az energiafogyasztás 6 százalékkal, az elosztóhálózat energiavesztése pedig 10 százalékkal fog csökkenni.

ITware szakmai feladatai

Szakembereink feladata a rendszer több moduljának fejlesztése volt Java, Spring, Hadoop, Bbase technológiákkal, és az áramszolgáltató SAP rendszerével történő integráció megvalósítása Camunda workflow motor alkalmazásával.

A fejlesztésen kívül csapatunk feladata volt:

  • üzleti folyamat elemzése,
  • ügyfél igények alapján történő kidolgozása
  • és a Cesames módszertan szerinti specifikálása.

Tech Stack: JAVA, Spring, Hadoop, Bbase, Camunda

Ügyfelünk jövőbeni tervei:

Meglévő rendszereivel is integrálja, mint a számlázási információs rendszer, az ügyfélportál és a vállalati eszközgazdálkodó rendszer.

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.