Manuális és automata tesztelési workshop

automata és manuális tesztelés oktatása

A Takarékinfo felismerte, hogy több erőforrást és oktatást kell fordítania a tesztelésre, hogy felvegye a versenyt mind minőségben mind megbízhatóságban versenytársaival. Gyakorlati oktatást kértek, ahol saját tesztelői tudásszintjüktől függetlenül a tesztelési alapoktól egészen egy magasabb, advanced szintig tudnak eljutni. A 2 napos workshopon az elméleti tudáson kívül konkrét projektismereteket, tesztelési megoldásokat valamint “best practice”-eket is bemutattunk. A feladat fókuszában a funkcionális manuális és automata tesztelés állt.

Kihívás:

Kihívást jelentett egy látványos, jól érthető, interaktív anyagot összerakni, ami 2 napban megszólít minden tesztelői szintet és kézzelfogható fejlődést érnek el a workshopon résztvevő tesztelők.

Megoldás:

Erős tesztelési alapokról indult a workshop, ahol említés szintnél mélyebben, egy-két példa bemutatásával sikerült végigmenni a tesztelési típusokon.

Ezek után konkrét project került bemutatásra, ahol nagy hangsúlyt kapott az agilis módszertanba való tesztelői beilleszkedés és a ticketing rendszerek használata is. A bemutatott project során a résztvevőknek lehetőségük nyílott kérdéseiket feltenni, azokat közösen megvitatni az előadóval, esetleg ki is próbálni egy-két ötletet, javaslatot.

A manuális tesztelés és az automata tesztelés összehasonlítása kulcsszerepet kapott a workshopban. A második napon az automata tesztelésé volt a főszerep. Az egyes tesztelendő elemek megtalálása, késleltetés, rejtett hibák, maga a tesztkörnyezet felhúzása, a CI megvalósítása mind terítékre kerültek. Egy konkrét alkalmazáson keresztül került bemutatásra egy automata script írása, azzal egy hiba észlelése, a hiba kijavítása, majd a teszt újbóli lefuttatása.

A best practice-ek kifejezetten jó visszhangra találtak a workshop folyamán.

ITware feladatai

  • Workshop anyagának bemutatása
  • Közös munkák felügyelése és vezetése
  • Életszerű példákkal válaszolni a felmerült kérdésekre

Végeredmény

Egy hasznos, értéket adó tesztelési workshop megtartása, amire rá lehet építeni egy további, advanced tesztelési megoldást.

Jövőbeli tervek

  • A wokshop továbbfejlesztése
  • További workshopok kidolgozása, amik egy teljesebb és nagyobb anyagot ölelnek fel

Tech Stack: Testautomation, CI, Continuous Integration, workshop, Functional testing, Basic test, Advanced test

 

Tesztelési és tesztautomatizálási szolgáltatásainkról bővebben itt tud információt szerezni!

Test Automation Solution

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.