Kojimori :: M2M távoli adatgyűjtés

A Kojimori egy innovatív, cloud-alapú automatizált mérésadatgyűjtő rendszer, melynek fő szolgáltatása a különböző típusú és eltérő térbeli elhelyezkedésű mérőeszközök, szenzorok által gyűjtött adatok tárolása és megjelenítése. Az ITware által fejlesztett rendszer számos olyan területen – köztük a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban, turizmusban – nyújt megbízható megoldást, ahol különböző környezeti tényezők, mint például a hőmérséklet, páratartalom, oxigéntartalom stb. befolyásolják az adott tevékenységet. A különféle szenzorok által érzékelt értékeket összegyűjti, rendszerezi, illetve a kívánt formában elérhetővé teszi az egyes ügyfelek, felhasználók számára. Mindezt rendkívül költséghatékony módon és magas megbízhatóság mellett, hiszen a Kojimori megfelel az egyes iparágakban alkalmazott legszigorúbb szabványoknak és elvárásoknak. A Kojimoriról elmondható, hogy egy olyan megoldás, amelyben ötvöződik az ITware által felhalmozott tekintélyes szaktudás a japán precizitással és folyamatszemlélettel.

A különféle szenzorok segítségével mérhető többek közt a hőmérséklet, a fény- és hangerő, illetve az oxigén-, CO, CO2 és páratartalom. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. A Kojimori a mindenkori igényeknek megfelelően rugalmasan alakítható, testre szabható. A jól átgondolt tervezésnek köszönhetően mind a kezelőfelülete, mind a megjelenítő felülete ergonomikus, letisztult, könnyen áttekinthető.

Japánban már több mint 200 helyen használják a Kojimorit nagy megelégedéssel. A számos kompatibilis szenzor révén megoldást nyújt többek között a mezőgazdaság és a kutatóintézetek számára, az üvegházak hőmérsékletének és páratartalmának vizsgálatára, a különféle élelmiszeripari folyamatok (pl. szaké főzés), és gyógyfürdőkben található medencék hőmérsékletének felügyeletére, mérésére, de találkozhatunk a rendszerrel hotelekben és sí központokban is.

A Kojimorihoz kapcsolódnak APPaware technológiára épülő mobilalkalmazás-fejlesztések is. A Kamikatsu elnevezésű megoldás az egyik legnagyobb japán gombatermesztőnek készült és a gyógyhatású shiitake gomba életciklusát szimulálja a klasszikus japán termesztési modellt követve. A Kyowa alkalmazás a szaké főzésének monitorozását és az egyes ciklusokon belüli hőmérsékletszintek szimulálását és felügyeletét végzi. Mindkét tabletre készült fejlesztés esetén a különböző értékek monitorozása mellett beállíthatók riasztások és riasztási szintek is arra az esetre, ha valamelyik érték eltér az előre meghatározottól.

A Kojimorit az előbb említett területeken túl japán kutatók is használják. A Kagoshima Egyetem egyik kutatása során a Kojimori adataira támaszkodva hidropóniás, azaz termőföld nélküli termesztéssel, speciális tápanyagoknak köszönhetően nevelnek különféle, magas cukortartalmú paradicsomfajtákat. A kutatás weboldalán valós időben követhető nyomon a fejlesztés folyamata, a növények fejlődése.

Magas rendelkezésre állás

A Kojimori átmeneti internetkapcsolat-megszakadások esetén képes a hálózati kapcsolatok helyreállítására a távoli adatfeldolgozó rendszerrel. Az adatok ez idő alatt is folyamatosan beolvasásra, illetve a kapcsolat helyreállásakor továbbításra kerülnek. Emellett a legfrissebb adatok folyamatosan rendelkezésre állnak, akár internetkapcsolat hiányában is, egy LAN weboldalon.

Működési módok

  • Folyamatos monitoring: az adatok beolvasása folyamatos, küldésük a felhasználó által a kezelőfelületen beállított időintervallumokban történik.
  • Eseményvezérelt monitoring: az adatok külső utasítás hatására kerülnek beolvasásra és továbbításra, például szállítószalagos rendszerek esetében vonalkódok olvasásával.

RTR-50 és RTR-500 vezeték nélküli szenzoros hálózat

A Kojimori által támogatott T&D RTR-50 – illetve nagyobb hatókörű változata, az RTR-500 – vezeték nélküli szenzoros hálózat olyan területeken nyújt hathatós segítséget, ahol az egyes adatgyűjtő és -fogadó eszközöket összekötő vezetékek elhelyezése problémát okozna, vagy nem lehetséges. A rendszer bármikor, akár utólag is tetszőlegesen alakítható, bővíthető új szenzorokkal és/vagy routerekkel, melynek köszönhetően nagyfokú térbeli rugalmasságot biztosít. Konfigurálás után a vezeték nélküli szenzoros hálózat bármelyik másik Kojimori szenzortípushoz hasonlóan fog működni, vagyis a rendszer minden előnye elérhetővé válik.

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.