Okosotthon Loadtest

A Magyar Telekom tervezett új szolgáltatásának előzetes tesztelésében, az alkalmazás fejlesztésében és a terhelhetőségének szimulálásában nyújtott támogatást az ITware Kft. csapata. Az Okosotthon megoldás lehetővé teszi a háztartásban előforduló különböző elektromosan vezérelhető eszközök távoli irányítását. Pl. hőmérséklet beállítás, redőnyök mozgatása, multimédiás eszközök vezérlése, riasztórendszer kezelés stb.

Megoldásunk a Smart Home rendszer back-end szerverének terhelhetőségi vizsgálatát végző megoldást tartalmazta, amelyet a DEV és ITST környezetekben fejlesztve és tesztelve adunk át a megbízó számára. A megoldás lényege, hogy a Smart Home rendszerbe felveszünk dummy gateway-eket a kapcsolódó ügyfél és user adatokkal. Ezen gateway-ek nevében az JMeter eszközben beállított teszt kliens különböző mértékű kliens tevékenységet szimulál egyre növekvő szimulált kliens darabszámmal. A teszt során a válaszidőket (szerver acknowledge) és az elveszett/megválaszolatlan üzenetek számát log-oljuk, amelyből megállapítható, hogy hány kliens kapcsolódása esetén milyen biztonsággal működik a back-end, illetve milyen kliens szám esetén nem megbízható a működés.

Tech Stack: JmeterJ Tsung, Erlang, Thor (WebSocket), Node.js, SoapUI, Java, WireShark 

 

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.