20 ÉV – Az ITware múltja és jelene I. rész

2021 cégünk életében különleges mérföldkő, hiszen az ITware 20 éves szülinapját ünnepeljük. Egyedülálló időutazásra invitáljuk Önt kedves olvasó! Az elmúlt két évtized kollégái és partnerei emlékein keresztül ismerheti meg az IT gépezetet működtető valódi embereket, kihívásokat és eredményeket, melyekre igazán büszkék vagyunk!

KÖZÖS KÜLDETÉS  

Az ITware Kft. 3 nagytulajdonossal és 25 kistulajdonos kollégával fokozatosan indult el 2001. március-április folyamán. Büszkék vagyunk rá, hogy a kezdő csapat jelentős része a mai napig együtt van! Bár 20 évvel ezelőtt ekkora sikerre nem számítottunk, abban biztosak voltunk, hogy valami igazán maradandót szeretnénk alkotni. 

Történetünk a Westel 0660, Magyarország első mobilszolgáltatójával kezdődött  

Réges régen, egy messzi messzi galaxisban … volt egy Westel 0660 nevű szolgáltató, amit ma már sokan nem ismernek, pedig ez a volt a magyar mobiltelefonálás bölcsője. A Westel 0660 napjai meg voltak számlálva már 2000-ben, mert a tulajdonos Matáv Csoport össze akarta vonni a Westel 900 előfizetőit a már meglévő 60-as mobilhálózat ügyfeleivel.

Mi az ITware alapítói, akkoriban a Westel 0660 informatikai vezetői és munkatársai voltunk. Mivel a Westel 900 feszített munkatempóban dolgozott a mobilszolgáltatás fejlesztésén, azt is tudtuk, hogy szükségük lesz egy rutinos IT csapatra, akik értenek a mobiltávközléshez és ismerik a komplex rendszereiket is.  

Már akkoriban, két évtizeddel ezelőtt is állandó hiány volt kiváló szakemberekből, így ezt a problémát oldotta meg az ITware létrehozása. Az ITware egyben tudta tartani a Westel 450 IT szakembereit úgy, hogy nem terhelte a vállalat létszámkeretét, de gond nélkül tudtuk üzemeltetni a kritikus rendszereket. 

Az ITware-t a W450 IT vezetőinek vállalkozó kedve és a két Westel vállalat IT szakemberekre és szolgáltatásokra vonatkozó igénye hozta létre. 

Karácsonyi meglepetés ajándék 

2000. decemberében a Westel 900 karácsonyi partiján tudtuk meg, hogy el tudjuk indítani az ITWare-t. Akkor Sugár András, a Westel 900 vezérigazgatója csak pár szót mondott Dankó Sándornak, az ITware ügyvezetőjének: “Sándor, azt hallom, hogy együtt fogunk dolgozni!” 

Ekkortól kezdődött az igazán kemény munka, hiszen kb. 2 hónapon keresztül a W450-es munkánk mellett egy vérpezsdítő második műszakot indítottunk. Megszerveztük a legjobb IT csapatot, kitaláltuk az ITware-t, társasági szerződést fogalmaztunk.  

Életünk 20 évvel ezelőtt jelentőségteljes fordulatot vett, hiszen 2001. február 26-án a társasági szerződés aláírásával megszületett az ITware Kft., ami a mai napig központi része a mindennapjainknak. 

Az indulásról és közös munkáról így emlékszik vissza első Partnerünk Sugár András, aki úttörő munkát végzett a mobiltávközlés hazai bevezetésében. 

Sugár András (Westel 900 (T-Mobile) legendás vezérigazgatója) 

Sugár András (Westel 900 (T-Mobile) legendás vezérigazgatója) 

“A WESTEL és a T-Mobile cég és a szervezetébe tartozó Informatikai Igazgatóság sikeres együttműködése az ITware-rel a két szervezet azonos szakmai háttere, szakembereinek gyakorlata és a hasonló fejlesztési és üzemeltetési ismereteket és képességeket igénylő feladatok, ezek között elsősorban a mobil távközlési ügyfélinformációs és számlázási rendszerek fejlesztés és üzemeltetés ismerete képezte az alapját egy több évig tartó közös, kölcsönösen előnyös informatikai munkának. 

Az ITware szakemberei sikeresen integrálódtak a WESTEL, majd a T-Mobile informatikai tevékenységébe. Önálló JAZZ számlázási rendszer modulok gazdáiként a T-Mobile szoftver fejlesztési kapacitásának bővítéséhez járultak hozzá. A két csapat sikeres együttműködésének eredménye, hogy a WESTEL által fejlesztett JAZZ számlázási rendszert a Magyar Telekom a mai napig használja ügyfélinformációs és számlázási célra.” 

Büszkék vagyunk rá, hogy van olyan alapító kollégánk aki a mai napig segíti Magyarország egyik legjobb telekommunikációs szolgáltatóját, mostani nevén a Magyar Telekomot.

Éppen ezért a következő részekben bemutatjuk, hogy mit is szimbolizál különleges logónk, milyen volt az első honlapunk, valamint további érdekes háttérsztorikat ismerhetnek meg rólunk híres kollégáinktól.

Szeretne többet megtudni rólunk? Kattintson ide és ismerjen meg minket!  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.