Találkozzunk személyesen a PREGA-n!

PREGA - ITware előadás
A PREGA Magyarország első kifejezetten agrár-digitalizációs konferenciája. Küldetése segíteni a magyar gazdálkodókat az előremutató digitális technológiák megismerésében és hatékony alkalmazásában. Büszkén jelentjük, hogy idén mi is előadunk ezen a konferencián kifejeztten gyakorlatias példákkal.
PREGA - ITware előadás
Minden agrár cég szeretné gazdaságosabbá tenni a termelést, kiváló minőséget adni az ügyfeleinek, mindezt folyamatosan változó természeti tényezők mellett. Az ITware-nél úgy gondoljuk, hogy a termesztés munkafolyamatainak mérése a kisebb gazdaságoknak is megéri, és nem csak a termelők számára hasznos. Informatikai fejlesztéssel számos feladatkör egyszerűbbé és átláthatóbbá válik, így ma már nem csak sci-fi filmekbe illő jelenetnek számít, ha egy mobil segítségével, néhány klikkeléssel javítjuk a termelési lépéseket.
PREAGA 2022. Május 11. 13.20-tól Biró Attila előadása 
Biró Attila, az ITware üzletfejlesztési vezetője a már több előadást is tartott ahol japán és hazai projekteken keresztül mutatta be az agrár digitalizációs trendeket.  Számos gyakorlati példán ismertette, hol és hogyan használják az adatokat, miben tud segíteni már ma vállalatoknak az MI. Gyümölcsöző megoldásokat láthattak a résztvevők a gomba és egyéb növénytermesztéssel foglalkozó partnereinknél.
A modern mezőgazdaságban, korszerű informatikai rendszerrel olyan előnyökhöz jutnak az okos gazdák, amikkel nem csak a termelés, hanem a gépek élettartama is növelhető. Mesterséges intelligencia használatával például előre megjósolhatóak olyan gépi meghibásodások, amivel elkerülhetők a leállások, termelés kiesés, túlóra. Ezek bevezetése elsőre kihívásnak tűnhet, de a munka pontossá és hatékonyabbá tétele a technológia segítségével hosszútávon kényelmet is biztosít.
ITware kapcsolata a mezőgazdasággal
Az ITware először 2008-ban ismerkedett meg precíziós gazdálkodás első lépéseivel, a Japán Kojimori mérésadatgyűjtő rendszerrel. Ezzel az innovatív, felhőalapú rendszerrel a növénytermesztés hatékonyabbá tétele volt a cél.  A megalapozott modern gazdálkodáshoz ideális első lépés volt ez, melynek segítségével egyszerűen és gyorsan lehetett mérni azokat a környezeti tényezőket, amik befolyásolják a termesztés hatékonyságát.  Ezzel a modern mezőgazdaság útján indult el japán partnerünk, hiszen a rendszer különbféle szenzorok által érzéklet adatokat összegyűjtötte, rendszerezte és érthető formában adta át a megalapozott döntésekhez szükséges adatokat a felhasználók számára. Ezzel nem csak a növénytermesztés hozamát növelték, hanem a munkaidő és munkaerő hatékonyságot. A különféle szenzorokkal mérhetővé vált a hőmérséklet, a fény-, hangerő, illetve az oxigén, CO és CO2 és páratartalom, ezen felül szinte bármilyen egyéb adat is az ügyfél igényei szerint.
További innovációs megoldásunk a növénytermesztéshez kapcsolódó APPaware mobil és tablet alkalmazásunk, amivel például az egyik legnagyobb japán gombatermesztő cégnek készítettünk. Ennek segítségével a gyógyhatású shiitake gomba életciklusát szimuláltuk.
A Kyowa alkalmazás a híresen precíz munkafolyamatot igénylő szaké főzésnek monitorozását végzi. A későbbiekben a Kojimori adataira támaszkodva hidropóniás, azaz termőföld nélküli termesztéssel, speciális tápanyagoknak köszönhetően nevelnek különféle, magas cukortartalmú paradicsomfajtákat a Kagoshima Egyetem kutatói. PREGA - ITware előadás
Szeretne többet megtudni arról, hogyan segíthet az Ön vállalatának is a digitalizáció, mesterséges intelligencia?  Beszélgessünk a precíziós gazdálkodás adta lehetőségekről, találkozzunk személyesen májusban a PREGA-n, az ország egyik legnagyobb agrárkonferenciáján. Attila előadása a Kék Teremben lesz május 11-én szerdán, 14.20 perctől.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.