A számítógépek felülmúlják az emberi tudást?

artificial-intelligence-at-itware

Több mindenre leszünk képesek, mint egyedül, de mire tudjuk ma használni az AI-t? Ha tetszik, ha nem, az AI megérkezett.

Mesterséges intelligencia, gépi tanulás, robotok… izgalmasan hangzik, de sokak számára ijesztő is. A mesterséges intelligencia képes lehet megoldani a ma és a holnap legnehezebb problémáit, hatással lesz az élet összes területére, egy új reneszánsz, az aranykor jön el?

Az elektromosság felfedezése több szabadidőt adott az embereknek, így „el lehet menni táncolni éjszaka”. Hasonlóképpen a mesterséges intelligencia hatékonyabb használatával az embereknek „több idejük lesz arra, hogy élvezzék az emberi létet” – érvelt Jack Ma az Alibaba online kínai óriáscég alapítója Elon Musk felvetései ellen a Mesterséges Intelligencia Világkonferencián, Sanghajban.

A két zseni nagyon eltérően látja jövőt, miközben az információs technológia rohamos fejlődésével a digitális eszközök és megoldások egyre jelentősebb befolyással bírnak az emberi személyre és az egész társadalomra.

A vállalatok számára világossá kell tenni, hogy mit nyerhetnek azzal, ha segítségül hívják a mesterséges intelligenciát. A Forrester 2017-es felmérésből kiderült, hogy az amerikai cégek közel harmada azt sem tudja, az AI milyen területeken tudna rajtuk segíteni, nincs meg a szervezetben a megfelelő tudás, az AI-rendszerek bevezetéséhez, vagy már most is nagyon elavult az, ahogy az adataikat kezelik, elsőként ennek modernizálásába kellene belevágniuk.

A magyar vállalatoknak is fel kell ismerniük, hogy a mesterséges intelligencia már velünk van. Gondoljunk csak a hang és beszédfelismerő szoftverekre, ami a telefonunkban bármikor elérhető, ide sorolhatók az egyszerű chatbotok, így csak arra kell rájönniük a cégvezetőknek, hogy a saját iparágunkban, területükön hol tudnák hasznosítani.

Jack Ma szerint a mesterséges intelligencia alkalmazható lesz olyan munkák esetében is, amelyeket az emberek nem szívesen vállalnak el. A lassan mindent átszövő digitalizáció eredménye az az elképesztő adatmennyiség aminek hasznosítására ideális eszköz az MI. Ezek az adatok fontos összefüggésekre hívhatják fel a figyelmet, amire piaci előnyt adhat a vállalkozások kezébe.

Cégünk egyik kiemelt területe az AI, így ha Ön is szeretne többet megtudni arról, hogyan tudja vállalkozását segíteni az adatokat automatizáltan értékelő vagy öntanuló algoritmusok, akkor keressen minket elérhetőségeinken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.