B2B webshop fejlesztés

GPS nyomkövető szolgáltatás rendelése, szerződéskötése és fizetése teljesen online? Igen, lehetséges!

A világban 1000 és egy különféle és jól működő webshop megoldás található, de közülük szolgáltatás értékesítését és menedzselését csak pár tudja. Jellemzően ezek is kötött adatmodellek mentén, melyek a mi speciális üzleti és szolgáltatási igényeinket nem tudta kiszolgálni, így az egyedi szoftverfejlesztés mellett döntöttünk.

Mit ér egy online felület, ha az nehezen használható és inkább elriasztja a potenciális érdeklődőket, mint sem megrendelésre sarkallja? Nagyon fontos szempont volt a szolgáltatás specifikumait figyelembe vevő, de jelen kor színvonalát biztosító UI és UX alkalmazása, mely megtervezésében egy arra szakosodott csapat a UX Stúdió volt segítségünkre.

Ezzel párhuzamosan saját üzleti elemzői csapatunk is elkezdte a munkát az üzleti igények részleteinek specifikációba transzformálásával, funkciók részletes tervezésével, mely eredményeként agilis fejlesztésünket támogató user story-k születtek. Bár az agilis fejlesztés határozta meg projektmenetünket, fontos szerepet kapott a projekt első szakaszában a részletes architektúra és infrastruktúra tervezése is. Ez szolgált alapul az iterációk során előálló és demók során bemutatott újabb és újabb lefejlesztett funkcióknak. Az adatbázis modell, a komplexebb folyamatok, a deployment terv természetesen részletes UML diagramokban kerültek letervezésre.

Mélyebb szakmai vizekre evezve – a magas rendelkezésre állást és adatbiztonságot redundáns kialakítással és konténerizációs technológia alkalmazásával biztosítottuk az architektúra minden rétegében. A tervezett funkciók számára elegendőnek bizonyult a költséghatékony PostgreSQL adatbázis motor két node-os kialakítása.

Backendnek egy némileg (mások számára) költségesebb, de így robosztusabb és típusbiztosabb springes megoldást választottunk, mellyel több évnyi tapasztalattal a hátunk mögött költséghatékonyan tudtunk enterprise színvonalú backend megoldást és kialakítást szállítani. A UI és UX tervek alapján a lightweightebb vue.js keretrendszert választottuk frontend motornak, mivel semmi nem indokolta a komplexebb és költségesebb Angular vagy React keretrendszerek alkalmazását.

Az iteratív fejlesztést folyamatosan egy szigorú release folyamat és ahhoz kapcsolódó – QA csapatunk által végzett – minőségbiztosítás támogatta mind manuális, mind automata tesztelés alkalmazásával.

Szolgáltatásunkhoz így készült automatizált online értékesítés támogató alkalmazásunkat szintén Magyarország legmodernebb géptermébe az Invitech DC10-es adatközpontjában található ultramodern új szerverein állítottuk élesbe, ahol már az első új ügyfélmegrendeléseket is fogadta idő közben.

Büszkék vagyunk rá, hogy telematikai piacon először nálunk valósult meg a teljesen automatizált rendelés. Nézze meg, hogyan működik a gyakorlatban a GPS nyomkövető szolgáltatás vásárlása: Fleetware webshop.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.