Hőkezelő kályhák digitalizálása

Ipar-4.0-fejlesztes-itware-1
 

Transzformátort gyártó ügyfelünknek többféle problémát okozott, hogy csak helyileg tudta a hőkemencéket vezérelni.  A hatalmas mennyiségben keletkező kulcsfontosságú működési adatokat nem tudta megfelelően gyűjteni, ami nélkülözhetetlen volt jövőbeni fejlesztési terveihez, mint pl. az ütemezett karbantartás vagy termelés optimalizálás. Olyan gyártástámogató rendszerre volt szüksége, ami távolról is irányítható gyorsan és egyszerűen.  Fontos volt az automatikus beavatkozás lehetősége is, hogy a gyártás folyamatossága biztosítva legyen.

Megoldásunk egy olyan szoftver lett, ami ciklikusan legyűjti a szárító kemencék szabályozó adatait és tárolja egy adatbázisban.  A hőkezelő kályhák folyamatos működését szünetmentes tápegységgel biztosítottuk, hogy egy véletlen áramszünet vagy hosszabb ideig tartó feszültségingadozás esetén se álljon le a termelés. Ezzel a megoldással fizikailag is védjük a berendezéseket és az értékes adatokat is folymatosan tudjuk gyűjteni.

ITware Ipar4.0 fejlesztes

ITware Ipar4.0 fejlesztes

Mi lett az automatizálás/digitalizálás eredménye?

Az alkalmazás segítségével a kemencék 0-24-es felügyelet alatt vannak. Ezzel a megoldással ügyfelünk nem csak az aktuális állapotot látja, hanem lehetősége van az elmúlt események sorozatának visszakövetésére is. A rendszer továbbá Riasztásokkal jelzi az esetleges eseményeket, mind email üzeneten, mind SMS üzeneten keresztül. Az érintett személyek így rögtön értesülnek a fellépő hibáról és azonnal közbe tudnak lépni, így növelve a gyártás minőségét és folytonosságát. Ezzel az automatizálással ügyfelünk úgy csökkentette működési költségeit, hogy közben növelte folyamatai hatékonyságát is.

Néhány printscreen az alkalmazásról:

Ilyen rendszer alkalmazása hatalmas támogatás minden olyan gyártási területen, ahol kritikus probléma léphet fel ha a munkafolyamat megszakad valamilyen hiba miatt. Ezek az adatok intelligens erőforrásként használhatók jövőbeni tervezésekhez, pl.: tervezett leállások, változó gyártási követelményeknek való megfelelés. Nem kérdés ma már, hogy az ipari környezet digitális átalakításával nő a cég hatékonysága, jövedelmezősége és sikere is.

Szoftverfejlesztő cégként izgalmas feladat volt egy olyan távfelügyeleti rendszer megvalósítása, ami nemcsak egyedi szoftverfejlesztést tartalmazott, hanem helyszíni, automatikai és erősáramú szerelést is. Maga a rendszer megtervezése,  az eszközök beszerzése, leszállítása és beszerelése új feladat volt a számunkra, emiatt különösen szerettük ezt a projektet. 

ITware Ipar4.0 fejlesztes

 

A projekt során számos technológia megoldásra szükség volt többek között, PLC programozás, MySQL, JVM(Java Virtual Machine). Fejlesztési csapatunk az agilis módszertant választotta, aminek az egyik kiemelendő előnye az ügyfél fókusz és a folyamatos, szoros együttműködés a vevővel. Ennek segítségével valóban olyan megoldást tudtunk átadni partnerünk számára, amivel nem lesz több termelés kiesés, leállás, így elkerülhető a felesleges anyagi veszteség. 

 

Szeretne Ön is ipari területen új szintre emelni a hatékonyságot? Inspirálódjon ügyfeleink sikereiből itt.  Keressen minket elérhetőségeinken és örömmel segítünk az Ön informatikai fejlesztésében is.


 
    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Ajánlatkérés

    Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.