Digitális transzformáció Japán vállalatoknak

Japán digitális transzformációs webinár

Magyarországon a japán vállalatok jelenléte jelentős, több mint 150 cég számos új beruházást hajt végre magyar cégek közreműködésével. Cégünk 11 éve szállít különböző szoftvereket a szigetországba, az elmúlt évek digitalizációs tapasztalatát osztottuk meg a hazánkban müködő Japán cégekkel október 22-én.

Hol tart Japán a digitális transzformációban?

2018. szeptemberében a Japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI) jelentést tett közzé a digitális transzformáció fontosságáról melyet „DX-jelentésnek” neveznek.

A riport kulcsfontosságú üzenete az volt, hogy Japán 2025. után évente akár 12 billió jen (36 ezer milliárd Ft) gazdasági veszteséget szenvedhet el, ha nem képes új digitális technológiákat felhasználni innovatív üzleti modellek kifejlesztésére vagy a meglévők módosítására.

Emiatt is fogtunk össze a JETRO-val (Japan External Trade Organization) , hogy segítsük a magyarországi japán vállalatokat informatikai rendszereik fejlesztésében.

Az október 22-ei angol nyelvű webinár során az ITware képviseletében Fehér Róbert számos gyakorlati példát, lehetséges technológiai irányt és alkalmazást mutatott be, amivel a japán cégek gyártási, értékesítési, logisztikai, és szerviz folyamatai egyszerűsíthetőek és gyorsíthatóak.

Japan cégek digitalizációja
Fehér Róbert előadása- ITware

A japán Asial Hungary Kft. tulajdonosa Masahiro Tanaka úr bemutatta közel 20 éves japán vállalatát, melynek helyi irodát is nyitott Budapesten idén. Elmesélte az elmúlt évek tapasztalatait a magyar cégekkel való együttműködésről és a jövőbeni terveit Magyarországon.

ASIAL - ITware - Japan - digitalization
ASIAL – Masahiro Tanaka prezentációja

A harmadik előadó Töttősi Ákos a TCT Group képviseletében a 3D fémnyomtatás gyakorlati lehetőségeit mutatta be. Az ipar számára ezzel a technológiával nem csak prototípust, hanem kész alkatrészeket, gépelemeket, szerszámokat készíthetnek, amelyek azonnal beépíthetőek termékekbe.

TCT Group - ITware - Webinar
Töttősi Ákos – TCT Group előadása

Hazánkban a japán cégek döntő többsége az autóiparhoz és az elektronikai iparhoz kapcsolódik. Ezek a vállalatok mindösszesen 30 ezernél is több magyarországi munkavállalót foglalkoztatnak.

A digitális transzformáció mindenkit érint, a járvány pedig csak felgyorsította azokat a régóta tervezett folyamatok bevezetését, amivel a vállalatok hatékonyabban tudnak dolgozni.  A valós idejű információk és bárhol elérhető adatok, a vállalatok költség és folyamat optimalizációs elvárása azt mutatja, hogy a digitalizáció elkerülhetetlen elem a vállalatok életében.

„Óriási az igény a kooperációra” – mondta el érdeklődésünkre Ormándy Zsolt, a JETRO magyarországi tanácsadója. A rendszerváltoztatás időszakában a japán vállalatok az elsők között jelentek meg a magyar piacon és fektettek itt be zöldmezős beruházókként.

A JETRO kiemelten fontosnak tartja a már Magyarországon letelepedett japán cégek támogatást. Ezen felül a magyar IT cégeknek tudnak segítséget nyújtani a japán piacon történő megjelenéshez az ún. Invest Japan programjuk keretében.

Szeretné megnézni az előadást? Youtube csatornánkon megteheti! Kövessen minket LinkedIn csatornánkon, hogy a legközelebbi rendezvényünkön Ön is részt vehessen és élőben tudjon kérdezni az előadóktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.