Programozd a jövőd! Az ITware Kft. aktívan segíti a középiskolás fiatalok pályaorientációját az IVSZ által szervezett programsorozaton belül

A Manpower Group által 2016-ban közzétett tanulmány szerint a mai Magyaroszágon az IT piacot érinti második legégetőbben munkaerőhiány. A magyar munkaadók még a világátlagnál is nehezebb helyzetben vannak – a megkérdezett munkáltatók 57%-a nyilatkozott úgy, hogy nehezen talál megfelelő munkaerőt. Ez az arány a magyarországi felmérések történetében újabb rekordnak számít. Információ és Kommunikáció Technológiapiacán (röviden, IKT) a tehetséggondozás és a megfelelő szakember gárda folyamatos létszámának fenntartása mindig is problémás kérdésnek számított a vállalatok és a kormányok számára.

Általánosságban elmondható, hogy Európában is számos humán stratégiai politika került megvitatásra és végrehajtásra, de egyik sem hozott valódi megoldást. Natascha McKinsey kutatásában rámutatott, hogy két fő stratégiai elemre érdemes fókuszálni: a tehetségek menedzselése és a kormányok hatékony támogatására az IKT területen, hogy a még ismeretlen tehetségeket időben az informatika felé orientálják.

Az ITware Kft. azon felül, hogy magas színvonalú és komplex informatikai megoldásokat kínál a partnerei részere, kiemelten fontosnak tartja, a társadalmi felelősségvállalást. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az IVSZ közreműködésével 2018-ban, informatikai pályaorientációs előadássorozatot egyik előadójaként Dankó Sándor az ITware Kft. ügyvezető igazgatója, január 12.-én, Budapesten a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban tartott előadást. Ezen felül még két középiskolában fog prezentációt tartani: január 29.-én a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban majd egy nappal később Törökszentmiklóson a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnáziumban. 

Az ITware-nél fontosnak tartjuk, hogy a fiatal pályaválasztás előtt álló magyar generáció már a lehető leghamarabb megismerje az informatika világát és megfelelő tudásra tegyen szert. Ez egy hosszú távú folyamat, amely felülről lefelé irányuló módszerként egyhítheti az IKT szektorban fellelhető tehetséggondozás problémáját. az OECD hivatalos beszámolója is erre hívja fel a figyelmet.

Amennyiben további információra van szüksége, kérem forduljon hozzánk: sales@itware.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.