20 ÉV – Az ITware múltja és jelene III. rész

2021. cégünk életében különleges mérföldkő, hiszen az ITware 20 éves szülinapját ünnepeljük. Egyedülálló időutazásra invitáljuk Önt kedves olvasó! Az elmúlt két évtized kollégái és partnerei emlékein keresztül ismerheti meg az IT gépezetet működtető valódi embereket, kihívásokat és eredményeket, melyekre igazán büszkék vagyunk!

Az előző részekben Sugár András ( a Westel 900 T-Mobile legendás vezérigazgatója), Jécsy Norbert ((Westel 0660 ügyvezetője) szemén keresztül ismerhetett meg minket. Mostani bejegyzésünkben Maradi István (T-Mobile és a Magyar Telekom korábbi CTIO-ja) emlékszik vissza a közös munkára.

A kiválóságra törekvés nem csak szlogen

Maradi István – T-Mobile és a Magyar Telekom korábbi CTIO-ja

2001-ben amikor az ITware megalakult, én az akkori T-Mobile vezérigazgató helyetteseként dolgoztam az IT és a távközlés „határán”. Nagyon turbulens de szép idők voltak azok az évek. Egyrészt a fejlesztések szempontjából (is), hiszen tobzódtunk az egyedi fejlesztésű alkalmazásokban. A mobil telefóniába éppen hogy beköszöntött a mobil internet (3G nagyjából abban az évben indult).

Mindenki azon gondolkodott a saját iparágunkban, hogy mi mindent lehetne csinálni a készülékeken és persze a backoffice-okban. Új, egyedi folyamatokat indítottunk, egyre csak hízott az a környezet, amit mi magunk találtunk ki és fejlesztettünk hol egyedül, hol pedig partnerek segítségével.

Na, ezt vehette észre Sándor és Károly, amikor úgy gondolták, hogy eljött az idő a cégalapításra. Nem emlékszem, hogy nehezen ment volna az akkori beszerzési folyamatban szerződést kötnünk. Inkább csak az maradt meg milyen sokszor ültünk az asztal két oldalán és feszítettük hol a határidőt, hol a scope-ot és persze hol az árakat. Abból az időszakból a két cég viszonyából főleg azokra a pillanatokra emlékszem, amikor Sándor kibillenthetetlen nyugalommal bírta Góliát (mármint a cégünk) nyomását. Sosem veszítette el türelmét sem határidők, sem az árak „nyomás alatt tartása” során.

Aztán eljöttek azok az idők is, amikor a növekedés lelassult, és egyre kevesebb egyedi dolgot akartunk készíteni, és megkezdődtek a migrációk a kisebb nagyobb, de készen vett nagy rendszerek felé. Az egyedi termékek és a speciális feladatok az, ahol az ITware mindig meg tudta mutatni az erejét, és ahol mi is maximálisan számítottunk rájuk. Az ITware-t nem vásárolta fel senki akkoriban (meg azóta sem), és mindig maradt helyük a nagy rendszerek melletti saját innovációra.

Nekem személyesen mindig a legpozitívabb egyéni példák voltak ők ketten, hogy a „multis” alkalmazotti világ kényelme helyett a turbulensebb, de egyedibb Vállalkozói Életet választották. Örömmel hallottam Károlytól amikor megkeresett, hogy hármunk karrierjének egy meghatározó 20 éve kapcsolódik össze. Ebben a rövid levélben gratulálhatok nekik és a cég jelenlegi és volt kollégáinak, Nektek, hogy ilyen szép pályát futottatok be. Hajrá tovább, lássuk a következő 20 évet!

A következő részben bemutatjuk, hogy merre folytattuk utunkat, milyen stratégiai irányt választottunk a 0660 -hoz kapcsolódó munkáink 2003-as leállása után. Olvassa el a folytatást jövőhéten!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.