20 ÉV – Az ITware múltja és jelene IV. rész

2021. cégünk életében különleges mérföldkő, hiszen az ITware 20 éves szülinapját ünnepeljük. Egyedülálló időutazásra invitáljuk Önt kedves olvasó! Az elmúlt két évtized kollégái és partnerei emlékein keresztül ismerheti meg az IT gépezetet működtető valódi embereket, kihívásokat és eredményeket, melyekre igazán büszkék vagyunk!

Az előző részekben Sugár András ( a Westel 900 T-Mobile legendás vezérigazgatója), Jécsy Norbert ((Westel 0660 ügyvezetője) és Maradi István (T-Mobile és a Magyar Telekom korábbi CTIO-ja) szemén keresztül ismerhetett meg minket. Mostani bejegyzésünkben Juhász Miklós stratégiai tanácsadó és jó barátunk emlékszik vissza a közös munkára.

Stratégiai tervezés – Merre tovább?  

A 0660-hoz kapcsolódó munkáink szinte teljesen megszűntek az analóg mobilszolgáltatás 2003-as leállásával. Ez 80-100 millió Ft-os bevételkiesés mellett azt is jelentette, hogy szakértőink, kapacitásaink szabadultak fel. Fel kellett tennünk a kérdést, hogy merre haladjon az ITware:

  • maradjunk meglévő megrendelőink mellett – ez a Westel 900-at jelentette;
  • vagy keressünk új üzleti lehetőségeket?

A stratégia alkotásban az együttműködésünk Juhász Miklóssal már ekkor, 2004-ben elkez­dő­dött. Az évek során Miklós folyamatosan figyelemmel kísérte az ITware fejlődését, projektjeit. Stratégiai workshop-okkal  és jó tanácsokkal segítette fejlődésünket.

2020-ban ismét nagy lépésre szántuk el magunkat. Átnéztük a 2018-ban kitűzött terveink megvaló­sítását. Felmértük helyzetünket, többek között egy SWOT analízissel. Kiala­kítottunk két lehetséges roadmap-et az ITware további útjára. Bizakodóan és a szokásos megrendíthetetlen attitűddel vágtunk neki a tervezésnek, amikor elszabadult a COVID világjárvány…

Stratégiai lépések helyett a válság menedzselésébe kapcsoltunk át. Az azóta eltelt egy év alapján látjuk, hogy a tanácskozás eredménye alapján sikeresen konszolidáltuk az ITware-t. Jóval óvatosabban, de ismét fejlődünk.

Juhász Miklós (stratégiai tanácsadó, jó barát)

“Barátságunk Sándorral és Károllyal több, mint 30 éves. Sándor a FÖMI IT vezetője volt, amikor – gépterem hiányában – az asztala alatt fekve szereltem össze az első microVAX számítógépüket. Igen vidám délelőtt volt. Károly pedig az a szervízmérnök volt, akivel sales-esként a legszívesebben dolgoztam együtt, mert mindig, mindent higgadtan, jókedvűen megoldott.

Nem meglepő talán, ha címkefelhőt rajzolnék az alapítókról, és az ITware-ről, a két legnagyobb bogyóban ez állna: életöröm, szakmaszeretet.

Boldog születésnapot, ITware!

Van még bőven tervünk a következő 20 évre, melyről a következő részben cégünk tulajdonosai fognak mesélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és megkeressük megadott elérhetőségein. Minden kérdésre igyekszünk 1-3 munkanapon belül válaszolni.